Κλάδεμα Αβοκάντο

Κλάδεμα Αβοκάντο -Ποτε κλαδευουμε το αβοκαντο

 

ΒΑΣΙΚΑ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΔΕΝΤΡΩΝ ΑΒΟΚΑΝΤΟ

Κλάδεμα αβοκάντο. Πότε κλαδεύουμε ένα δέντρο αβοκαντο
Κλάδεμα αβοκάντο. Πότε κλαδεύουμε ένα δέντρο αβοκαντο

-Ποτε κλαδευουμε το αβοκαντο. Κατά το κλάδεμα των δέντρων αβοκάντο, θυμηθείτε το εξής: κλαδέψτε πάντα με σκοπό και αποφύγετε την υπερβολική ή υπερβολική κλάδεμα των δέντρων αβοκάντο. Να θυμάστε επίσης ότι αυτό που λειτουργεί για ένα δέντρο μπορεί να μην λειτουργεί για ένα άλλο δέντρο – το κλάδεμα πρέπει να γίνεται κατά περίπτωση, καθώς δεν υπάρχουν δύο δέντρα αβοκάντο.

Η βασική διαμόρφωση των δέντρων αβοκάντο πρέπει να ξεκινήσει στο φυτώριο, ενώ η προπόνηση θα πρέπει να ξεκινήσει αμέσως μετά τη φύτευση. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό κατά την προπόνηση για τη μορφή του κεντρικού ηγέτη. Θυμηθείτε ότι τα δέντρα αβοκάντο τείνουν να είναι ευρέως διαδεδομένα δέντρα με μέτρια απλή κυριαρχία. Πριν από το κλάδεμα, φανταστείτε πώς θέλετε να μοιάζει το δέντρο αβοκάντο τώρα και σε 2, 5, 10 και 15 χρόνια.

Η υγιεινή είναι επίσης πολύ σημαντική κατά το κλάδεμα των αβοκάντο. Τα εργαλεία κλαδέματος θα πρέπει να καθαρίζονται τακτικά και τα άρρωστα – ή ανθυγιεινά – δέντρα πρέπει να κλαδεύονται ξεχωριστά από τα υγιή δέντρα, προκειμένου να αποφευχθεί η εξάπλωση των ηλιακών κηλίδων και των μυκητιασικών – ή βακτηριακών – ασθενειών όπως το blackstreak. Πετάξτε τα μολυσμένα κλάδεμα με υπευθυνότητα.

Κλάδεμα Αβοκάντο -Ποτε κλαδευουμε το αβοκαντο. Υπάρχουν διαφορετικές μέθοδοι κλάδεσης που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη διαχείριση του μεγέθους του δέντρου αβοκάντο και τη βελτίωση της παρακολούθησης του φωτός

  • Εκλεκτική αφαίρεση άκρων
  • Μηχανικό κλάδεμα σε φράχτη
  • Stumping (ελάφι) θυμηθείτε να ασπρίσετε τους κορμούς
  • Αραίωση δέντρων αφαιρέστε κάθε δεύτερο δέντρο
  • Αντικατάσταση ολόκληρου του μπλοκ δένδρων
  • Κεντρικός ηγέτης

ΤΙ ΝΑ ΚΛΑΔΕΨΕΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟ ΑΒΟΚΑΝΤΟ

Τι – και πόσο – αφαιρείται, εξαρτάται από τους λόγους για το κλάδεμα. Το κλάδεμα περιλαμβάνει μεγάλα κλαδιά, μικρά κλαδιά και ανθισμένα κλαδιά.

Οι γενικές αρχές κλάδεμα αβοκάντο είναι:

  • Κλαδέψτε τα οριζόντια κλαδιά που αναπτύσσονται χαμηλά στο έδαφος, καθώς αυτά επηρεάζουν την πρόσβαση στα δέντρα
  • Σπρώξτε το φως στο εσωτερικό του δέντρου, κόβοντας “παράθυρα” στο κουβούκλιο
  • Τα δέντρα που καλλιεργούνται σε πλαγιές πρέπει να κλαδεύονται σε χαμηλότερο ύψος από τα δέντρα σε επίπεδη γη
  • Διαχωρίστε τα κύρια άκρα σε απόσταση 3 έως 4 μέτρων, για να επιτρέψετε την πρόσβαση μέσα στο δέντρο
  • Η αναζωογόνηση μπορεί να απαιτήσει την κοπή του δέντρου στον κύριο κορμό. Ωστόσο, μην περιμένετε παραγωγή κατά το δεύτερο έτος
  • Εξαλείψτε τους καβάλους τύπου «v-type», καθώς αυτοί είναι μηχανικά αδύναμοι και επιρρεπείς σε ανάπτυξη ρότσων
  • Αφαιρέστε όσο το δυνατόν περισσότερο νεκρό ξύλο
  • Κάντε τα μεγάλα τεμάχια καθαρά, και σύμφωνα με το περίγραμμα του κορμού
  • Κατά την ανακαίνιση ενός ελαιώνα, στοχεύστε να αφαιρέσετε μεγάλα, παρεμβαλλόμενα – και χαμηλά – πλευρικά, άσχημα σταυρωμένα άκρα και καβαλάκια
  • Το κλάδεμα πρέπει να εξισορροπήσει την ανάπτυξη των πλευρικών βλαστών και να αφαιρέσει δυνατές, όρθιες βλαστοί νερού, προκειμένου να επιτύχει ένα καλό σχήμα κεντρικού ηγέτη
  • Ένα κωνικό ή πυραμιδικό, σχήμα δέντρου επιτρέπει καλή παρακολούθηση του φωτός και ελαχιστοποιεί τις μη παραγωγικές γυμνές περιοχές
  • Η συνεχής προσοχή στη λεπτομέρεια κλάδεμα, με μικρές περικοπές στο σωστό χρόνο, ελαχιστοποιεί την ανάγκη για πρόσθετες μεγάλες περικοπές

Ανάλυση κλαδέματος των δέντρων Αβοκάντο

Τα αβοκάντο είναι, παρά τα όσα μπορεί να πει κανείς, ένα δύσκολο φυτό για ανάπτυξη. Είναι σίγουρα αξίζει τον κόπο. Το υγιές και νόστιμο φρούτο φαίνεται να καταβάλλει κάθε προσπάθεια που απαιτείται για να το αποκτήσει κάτι περισσότερο από επιβραβευτικό. Ωστόσο, για να μεγαλώσετε ένα δέντρο αβοκάντο και να το διατηρήσετε με επιτυχία, πρέπει να γνωρίζετε πώς να το κάνετε σωστά.

Αν και το πότισμα, η γονιμοποίηση και η επιλογή του εδάφους είναι πολύ σημαντικά όταν πρόκειται για την ανάπτυξη αβοκάντο , υπάρχει μια πτυχή της ανάπτυξης αβοκάντο που συχνά δεν συζητείται ή τουλάχιστον δεν συζητείται, και ότι το κλάδεμα.

Το κλάδεμα είναι ένα πολύ πραγματικό μέρος της αντιμετώπισης των φυτών, και σε αυτό το άρθρο, θα σας δώσουμε μερικές συμβουλές για το πώς να κλαδέψετε ένα δέντρο αβοκάντο.

Χωρίς άλλη παραλλαγή, ας ξεκινήσουμε Κλάδεμα Αβοκάντο -Ποτε κλαδευουμε το αβοκαντο

# 1 – Μην κλαδεύετε

Αυτό είναι ένα από τα κύρια λάθη που μπορείτε να κάνετε με τα δέντρα αβοκάντο σας. Τα αβοκάντο χρειάζονται πολύ φύλλωμα καθώς αυτό βοηθά στην εξασφάλιση μεγάλης ποσότητας φρούτων. Επομένως, δεν πρέπει να κλαδεύετε πολύ το δέντρο αβοκάντο σας. Εάν υπάρχει ανάγκη, επιτρέπεται κάποιο ελαφρύ κλάδεμα για εύκολη πρόσβαση στο δέντρο, την ισορροπία και τη σωστή ποσότητα έκθεσης στον ήλιο.

Μερικές φορές, ωστόσο, το δέντρο σας μπορεί να χρειαστεί μεγάλη αναμόρφωση, και σε αυτήν την περίπτωση, ίσως χρειαστεί να κάνετε πιο βαρύ κλάδεμα.

Συνιστάται να κλαδεύετε κατά τις αρχές της άνοιξης ή του καλοκαιριού και να πλένετε τα εργαλεία σας ανάμεσα στο κλάδεμα διαφορετικών δέντρων για να αποφύγετε τον σοκ και την εξάπλωση των φουσκών.

# 2 Μάθετε τον κατάλληλο εξοπλισμό για χρήση

Το κλάδεμα ενός δέντρου αβοκάντο απαιτεί να έχετε τον κατάλληλο εξοπλισμό και ότι γνωρίζετε πότε και πώς να το χρησιμοποιήσετε.

Για παράδειγμα, εάν κόβετε κλαδιά με διάμετρο μικρότερη από 1 ίντσα, τότε οι κλαδευτήρες θα κάνουν τη δουλειά. Τα κλαδευτήρια χεριών είναι ευκολότερα στον χειρισμό και είναι εκπληκτικά για την αφαίρεση μικρότερων κλαδιών, έτσι ώστε ο ήλιος να μπορεί να λάμπει πιο εύκολα. (σημείωση: Υπάρχουν επίσης ειδικότερα κλαδέματα χεριών ειδικά κατασκευασμένα για δέντρα αβοκάντο , τα οποία έχουν στρογγυλεμένες άκρες που τους εμποδίζουν να καταστρέψουν οποιοδήποτε από τα φρούτα.)

Εάν ασχολείστε με παχύτερα κλαδιά, τότε θα πρέπει να επιλέξετε βρόχους , καθώς υπερέχουν στην αφαίρεση μεγάλων κλαδιών, ειδικά προς τη βάση του δέντρου. Λάβετε υπόψη ότι αυτά τα εργαλεία μπορεί να είναι βαρετά πολύ συχνά, οπότε ακονίστε τα συχνά και βεβαιωθείτε ότι είναι αιχμηρά πριν το κλάδεμα. Κατά το κλάδεμα, φροντίστε να καθαρίσετε τα μεγάλα σας κομμάτια και σύμφωνα με το φυσικό περίγραμμα του κορμού.

Επίσης, σχετικά με το θέμα του εξοπλισμού, φροντίστε να προστατευτείτε με γάντια , καπέλο ή γείσο κάποιας μορφής και με κάποια casual ρούχα.

Δεν χρειάζεται να φορέσετε κάποια ειδική στολή και θα πρέπει να φοράτε κανονικά casual ρούχα αν προσθέσετε τα προαναφερθέντα γάντια και καπέλο / γείσο. Εάν πρόκειται να φοράτε μπλουζάκι, συνιστάται να είναι μακρυμάνικο για καλύτερη προστασία. Επίσης, φορέστε μερικά παλιά τζιν και μερικά πάνινα παπούτσια και θα πρέπει να είστε έτοιμοι να εκκινήσετε. Απλά βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε ρούχα που δεν θα σας πειράζει να λερωθείτε.

Όταν εργάζεστε με οποιοδήποτε δέντρο, όχι μόνο με αβοκάντο, οι σκάλες μπορεί να είναι εξαιρετικά χρήσιμες. Φροντίστε, ωστόσο, να χρησιμοποιήσετε μια ψηλή, ανθεκτική και ασφαλή σκάλα που έχει σταθερή βάση. Εάν χρειάζεστε επιπλέον σταθερότητα, ζητήστε από κάποιον να το κρατήσει στη βάση. Οι σκάλες είναι απαραίτητες όταν πρόκειται για κλάδεμα δέντρων που έχουν φυτευτεί πρόσφατα επειδή έχουν ρηχά ριζικά συστήματα που δεν μπορούν να εξισορροπήσουν την επιταχυνόμενη ανάπτυξη της κορυφής του δέντρου.

Συμβουλή: Για να αποφύγετε να κάνετε πολλά ταξίδια πίσω, είναι χρήσιμο να φέρετε όλα τα εργαλεία που θα χρειαστείτε μαζί σας στο χώρο εργασίας.

# 3 – Μάθετε πώς να φροντίζετε τον εξοπλισμό σας

Θα πρέπει πάντα να ψεκάζετε τα εργαλεία σας με κάποια μορφή απολυμαντικού για να αποφύγετε την εξάπλωση κρεμμυδιών και ασθενειών, επειδή αυτά τα εργαλεία μπορούν να μεταφέρουν έντομα, μύκητες και βακτήρια μεταξύ των δέντρων. Ο ψεκασμός τους με αραιωμένο λευκαντικό ή αλκοόλ λειτουργεί καλά.

# 4 – Μάθετε πότε να κλαδέψετε σε μεγάλο βαθμό

Όπως έχουμε αναφέρει προηγουμένως, τα δέντρα αβοκάντο δεν τους αρέσει να κλαδεύονται και το να ξέρεις πότε να κλαδεύεις είναι ένα από τα βασικά στοιχεία του πώς να κλαδεύεις ένα δέντρο αβοκάντο. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να τα κλαδέψετε σε μεγάλο βαθμό μόνο κατά την άνοιξη ή στις αρχές του καλοκαιριού, καθώς αυτό βοηθά στην αποφυγή σοκ. Η κοπή τους κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου ή του χειμώνα μπορεί να εκθέσει το δέντρο σε κρύες θερμοκρασίες ή ακόμη και παγετό. Οι καλύτερες στιγμές είναι οι πρώτες εβδομάδες της άνοιξης ή του καλοκαιριού.

Αν θέλετε να προωθήσετε τη συνολική ανάπτυξη, τότε κλαδέψτε τα κλαδιά την άνοιξη, ενώ το κλάδεμα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού θα προωθήσει το μήκος της αναγέννησης και θα κάνει το δέντρο να μεγαλώσει ευρύτερο και ψηλότερο.

# 5 – Να γνωρίζετε τις γενικές αρχές όσον αφορά το κλάδεμα αβοκάντο

Υπάρχουν πολλές γενικές τεχνικές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όταν πρόκειται για το κλάδεμα ενός δέντρου αβοκάντο.

Για παράδειγμα, εάν θέλετε τα κάτω κλαδιά να αποκτήσουν πρόσβαση σε περισσότερο φως του ήλιου, τότε η αραίωση του θόλου είναι αυτό που θέλετε να πάτε, καθώς ο θόλος μπορεί να γίνει αρκετά πλούσιος και παχύς, ρίχνοντας τα κάτω κλαδιά στη σκιά. Δημιουργήστε μερικά μικρά «παράθυρα», κλαδεύοντας μερικά από τα κορυφαία κλαδιά, αλλά πάντα φροντίστε να μην δημιουργήσετε πάρα πολλές ανοιχτές περιοχές, ώστε να μην εκτίθενται τα κύρια κλαδιά σε υπερβολικό φως του ήλιου.

Εάν το δέντρο αβοκάντο σας γίνεται πολύ φαρδύ, τότε θα θελήσετε να αναδιαμορφώσετε τις πλευρές του. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό εάν τα κλαδιά του δέντρου αρχίσουν να μπλέκονται με ένα άλλο ή εάν σας εμποδίζουν να κόψετε ή να ποτίσετε. Προσέξτε να μην κλαδέψετε.

Είναι σημαντικό να έχετε κατά νου την ισορροπία και τη συμμετρία κατά το κλάδεμα για να ισορροπήσετε το βάρος του δέντρου.

Αν και αυτό μπορεί να είναι αυτονόητο, εάν θέλετε να ελέγξετε το ύψος ενός δέντρου, αφαιρέστε τα κλαδιά στην κορυφή του. Αφαιρέστε μόνο 1 μεγάλο υποκατάστημα ανά καλοκαίρι ξεκινώντας με το ψηλότερο. Αυτό το είδος κλαδέματος έχει ιδιαίτερη σημασία για τα πρόσφατα φυτευμένα δέντρα, καθώς οι ρίζες δεν είναι ακόμη αρκετά ισχυρές για να υποστηρίξουν επιπλέον ύψος.

Όταν ασχολείστε με νεκρά κλαδιά, απλώς κόψτε τα στη βάση τους έτσι ώστε τα θρεπτικά συστατικά του δέντρου να μπορούν να ρέουν σε υγιή άκρα και να προωθήσουν νέα ανάπτυξη. Λάβετε υπόψη ότι η ζημιά από τον παγετό μπορεί να φαίνεται ότι ένα κλαδί φαίνεται νεκρό, οπότε περιμένετε την άνοιξη και το καλοκαίρι πριν καθορίσετε ποια κλαδιά θα κλαδέψετε.

Μην γονιμοποιείτε το δέντρο αβοκάντο σας μετά από έντονο κλάδεμα, καθώς το τελευταίο φυσικά θα προκαλέσει περισσότερο φύλλωμα. Η προσθήκη λιπάσματος πάνω από αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε επικίνδυνα υψηλή ποσότητα ανάπτυξης φύλλων .

Εάν το δέντρο σας χρειάζεται κλάδεμα αναζωογόνησης, τότε σκεφτείτε να το κόψετε πίσω στον κύριο κορμό του. Αυτό είναι ακραίο και πολύ επικίνδυνο, συνήθως γίνεται σε οπωρώνες, έτσι ώστε η νέα ανάπτυξη να προωθείται στα επόμενα χρόνια. Μετά από αυτό, τα δέντρα σας θα μεγαλώσουν μετά από περίπου τρία χρόνια. Εάν ζείτε σε μια ιδιαίτερα ηλιόλουστη περιοχή, καλό είναι να εφαρμόσετε ένα λεπτό στρώμα λευκού χρώματος λατέξ αραιωμένο με νερό πάνω από τα κομμάτια για προστασία από την έκθεση στον ήλιο. Αυτός ο τύπος κλάδεμα δεν συνιστάται για αρχάριους, καθώς μπορεί να καταστρέψει μόνιμα ή να σκοτώσει το δέντρο σας.

# 6 – Χρησιμοποιήστε προληπτικό κλάδεμα όλο το χρόνο

Για να μειώσετε την ανάγκη για μεγάλο κλάδεμα, μπορείτε να κάνετε προληπτικό κλάδεμα με κλαδέματα χεριών. Κόψτε τυχόν αυξανόμενες συμβουλές σε περιοχές όπου δεν τις θέλετε. Αυτός είναι ένας πολύ καλύτερος τρόπος για να διατηρήσετε την ανάπτυξη του δέντρου υπό έλεγχο, καθώς δεν θα μειώσει την απόδοση των φρούτων και μπορείτε να το κάνετε οποιαδήποτε στιγμή του έτους.

Αν θέλετε να αποφύγετε ανισορροπίες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα κλαδέματα χεριών σας για να κόψετε και να ρίξετε νερό στη βάση τους. Αυτά τα φυλλώδη βλαστάρια αναπτύσσονται κάθετα στο φλοιό και το κλάδεμα βοηθά στη διατήρηση της ανάπτυξης του δέντρου ελεγχόμενη και φυσική.

Κόψτε τα κλαδιά στη βάση τους για να διορθώσετε μικρά σπασίματα άκρων. Τα σπασμένα κλαδιά θα πρέπει να αφαιρεθούν εντελώς με κουτάλια ή κλαδέματα χεριών. Αυτό βοηθά στην ανακατεύθυνση των θρεπτικών συστατικών στο υπόλοιπο δέντρο και ενθαρρύνει την ανάπτυξη των κλαδιών.

Μπορείτε να ελέγξετε την άγρια ​​ανάπτυξη με αραιωμένες περικοπές. Κλαδέψτε τα μικρότερα κλαδιά πίσω στα κύρια υποκατάστατα κλαδιά τους σε περιοχές που τείνουν να αναπτύσσονται γρήγορα. Αυτό βοηθά στη διατήρηση της ανάπτυξης του δέντρου σε έλεγχο και αποτρέπει την άγρια ​​ανάπτυξη στο μέλλον.

Αν δείτε να αρχίζουν να σχηματίζονται άγρια ​​κλαδιά, είναι πολύ πιο εύκολο να τα κόψετε ενώ είναι ακόμα μικρά. Μην περιμένετε μέχρι να μεγαλώσουν, καθώς αυτό θα περιπλέξει μόνο τη διαδικασία και ενδέχεται να καταστρέψει το δέντρο.

συμπέρασμα Κλάδεμα Αβοκάντο -Ποτε κλαδευουμε το αβοκαντο

Όσον αφορά το πώς να κλαδεύετε ένα δέντρο αβοκάντο, υπάρχουν μερικές κατευθυντήριες αρχές που πρέπει να λάβετε υπόψη. Τα αβοκάντο δεν τους αρέσει να κλαδεύονται. Είναι εύθραυστα δέντρα και το σημαντικό κλάδεμα πρέπει να γίνεται μόνο κατά την άνοιξη και το καλοκαίρι και πρέπει να προσέχετε να μην καταστρέψετε το δέντρο. Η καλύτερη πορεία δράσης είναι να κάνετε προληπτικό κλάδεμα, δηλαδή να κλαδέψετε το δέντρο σας σε μικρότερη κλίμακα και να τρυπήσετε και να απειλήσετε στο μπουμπούκι πριν ζητήσετε μείζονα κλάδεμα.

Απλώς θυμηθείτε να διατηρείτε τον εξοπλισμό σας καθαρό, αιχμηρό και ασφαλές και προσέξτε να μην καταστρέψετε τα δέντρα σας. Πρέπει να είσαι καλά.

Καλλιέργεια Αβοκαντο συνταγες Κλάδεμα Αβοκάντο -Ποτε κλαδευουμε το αβοκαντο, Καλλιέργεια Αβοκαντο συνταγες

Καλλιέργεια Αβοκαντο συνταγες Κλάδεμα Αβοκάντο -Ποτε κλαδευουμε το αβοκαντο,Καλλιέργεια Αβοκαντο συνταγες

Καλλιέργεια Αβοκαντο συνταγες Κλάδεμα Αβοκάντο -Ποτε κλαδευουμε το αβοκαντο. Υπάρχουν διαφορετικές μέθοδοι κλάδεσης, κλαδέματος του δέντρου που μπορούν να χρησιμοποιηθούν Καλλιέργεια Αβοκαντο συνταγες

English