ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΑΒΟΚΑΝΤΟ

  • Αρχική Οδηγοί
  •  Κήπος
  •  Φροντίδα κήπου

Συνθήκες που απαιτούνται για την ανάπτυξη ενός δέντρου αβοκάντο

Ένα υγιές δέντρο αβοκάντο είναι παραγωγικό για περίπου 40 χρόνια.

Σχετικά Άρθρα

1. Τι κλίμα χρειάζεται ένα δέντρο αβοκάντο να αναπτυχθεί;

2.Τι είδους έδαφος είναι καλό για δέντρα αβοκάντο;

3. Εποχή για φύτευση Hass Αβοκάντο

4. Κάνετε ένα φρούτο  δέντρο αβοκάντο

Παρόλο που ο σπόρος ενός αβοκάντο (Persea spp.) Που αγοράστηκε από το κατάστημα είναι απλός, το φυτό μπορεί να μην αποφέρει καρπούς για 15 χρόνια. Τα δέντρα αβοκάντο πολλαπλασιάζονται μέσω εμβολιασμού, πράγμα που σημαίνει ότι το στέλεχος μιας ποικιλίας αβοκάντο είναι συναρμολογημένο σε άλλη ποικιλία αβοκάντο. Η τεχνική αποδίδει ταχύτερες συγκομιδές, συνεπή ποιότητα φρούτων και ανθεκτικά σε ασθένειες αβοκάντο δέντρα. Η επικονίαση, το κλίμα, το έδαφος, το νερό και οι ασθένειες είναι μεταξύ των μεταβλητών που επηρεάζουν την ανάπτυξη ενός υγιούς, γόνιμου δέντρου αβοκάντο.

Γονιμοποίηση

Εάν θέλετε να αναπτύξετε ένα δέντρο αβοκάντο ως φυτό δείγματος χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η παραγωγή φρούτων, τότε μπορείτε να φυτέψετε ένα δέντρο αβοκάντο. Αν, ωστόσο, θέλετε να συγκομιδήσετε τα δικά σας φρούτα αβοκάντο, τότε πρέπει να φυτευτούν περισσότερα από ένα δέντρα αβοκάντο. Ένα δέντρο αβοκάντο πρέπει να επικονιαστεί με μια άλλη ποικιλία δέντρο αβοκάντο για τη βέλτιστη σύνολο φρούτων. Αν και τα λουλούδια αβοκάντο έχουν τόσο αρσενικά όσο και θηλυκά τμήματα λουλουδιών, κάθε μέρος λειτουργεί σε διαφορετική ώρα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τα δέντρα αβοκάντο ομαδοποιούνται σε Τύπο Α και Τύπου Β, ανάλογα με την ώρα της ημέρας τα αρσενικά και θηλυκά τμήματα λουλουδιών τους είναι αναπαραγωγικά βιώσιμα. Η φύτευση ενός δέντρου τύπου Α και ενός δέντρου τύπου Β αυξάνει την επιτυχή επικονίαση εάν υπάρχουν αρκετοί επικονιαστές εντόμων, όπως οι μέλισσες.

Κλίμα

Η κατάσταση που περιορίζει περισσότερο την καλλιέργεια ενός δέντρου αβοκάντο είναι το κρύο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Texas A & M System AgriLife Extension. Και τα τρία πρωτογενή είδη αβοκάντο είναι τροπικά φυτά: Δυτικά ινδικά (P. americana Mill., Αμερικάνια), Guatemalan (P. nubigena var. Guatamalensis L. Wms.) Και Μεξικάνικα (Ρ. Americana var., Drymifolia Blake). Οι μεξικάνικες ποικιλίες είναι οι πιο κρύο-ανθεκτικές, αλλά μπορούν να ανεχθούν κρύες θερμοκρασίες μόνο σε περίπου 20 βαθμούς Φαρενάιτ. Σε ένα κατοικημένο περιβάλλον, η νότια ή νοτιοανατολική πλευρά ενός σπιτιού είναι η πιο ζεστή τοποθεσία και έτσι είναι το καλύτερο μέρος για ένα δέντρο αβοκάντο. Κατά τη διάρκεια του παγωμένου καιρού, βοηθά να κουρτίσουν κουβέρτες ή σανίδες πάνω σε ένα νέο δέντρο και να αγκυρώσουν τα καλύμματα στο έδαφος. Αν ένα δέντρο αβοκάντο είναι μεγάλο, τότε το έδαφος ή το αχυρόστρωμα ψηλά στον κορμό του δέντρου για το χειμώνα μπορεί να βοηθήσει το δέντρο να επιβιώσει σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Έδαφος, νερό και λίπασμα

Ένα δέντρο αβοκάντο μπορεί να αναπτυχθεί με επιτυχία σε ποικίλους τύπους εδάφους και σε έδαφος με όξινα ή αλκαλικά επίπεδα pH, αλλά το δέντρο απαιτεί έδαφος που έχει καλή αποστράγγιση. Απορρέει σε κακή αποστράγγιση και αλατούχο έδαφος. Επειδή οι ποικιλίες της Δυτικής Ινδίας είναι πιο ανεκτικές σε αλάτι από τις μεξικάνικες ποικιλίες, είναι καλύτερες επιλογές στις παράκτιες περιοχές. Μια επιλογή είναι να φυτέψετε μια μεξικάνικη ποικιλία που είναι εμβολιασμένη σε ένα δυτικό ινδικό υποκείμενο. Αν και ένα δέντρο αβοκάντο δεν μπορεί να ανεχθεί το υγρό χώμα, χρειάζεται τουλάχιστον 1 ίντσα νερού κάθε εβδομάδα κατά τη διάρκεια περιόδων ανεπαρκούς βροχόπτωσης. Η μη γονιμοποίηση του δέντρου έως ότου είναι ηλικίας 1 έτους συνιστάται . Τα νεαρά δέντρα χρειάζονται τέσσερις εφαρμογές ενός ισορροπημένου λιπάσματος, όπως το 10-10-10, και τα παλαιότερα δένδρα χρειάζονται δύο φορές το χρόνο εφαρμογές ενός προϊόντος υψηλής περιεκτικότητας σε άζωτο που εφαρμόζεται στις αρχές του καλοκαιριού και στα τέλη του χειμώνα.

Ασθένειες

Η σήψη αβοκάντο είναι η πιο σοβαρή ασθένεια των δέντρων αβοκάντο, σύμφωνα με σχετικές μελέτες. Αυτή η ασθένεια, που προκαλείται από τον παθογόνο Phytophthora cinnamomi, ευδοκιμεί σε κακές συνθήκες αποστράγγισης. Τα αδύναμα φύλλα, τα υγρότατα φύλλα, τα κλαδιά και τα μικρά φρούτα είναι συνέπειες. Εφαρμόζοντας ένα στρώμα γύψου και ένα στρώμα 4-6 ιντσών από ένα οργανικό, χονδροειδές αχυρόστρωμα κάτω από το θόλο του δέντρου αβοκάντο, αλλά μερικές εκατοστά από τον κορμό του δέντρου προμηθεύει ασβέστιο και καταστέλλει την ανάπτυξη της σήψης των ριζών.

Η ανθρακονάση, που προκαλείται από τον παθογόνο Colletotrichum gloeosporioides, μολύνει φρούτα, λουλούδια, μικρά κλαδιά και φύλλωμα του δέντρου του αβοκάντο, αφήνοντας κηλίδες, βλάβες και αποσύνθεση. Αυτή η ασθένεια ευδοκιμεί σε περιοχές με υψηλή υγρασία, πυκνή ομίχλη και ήπιους χειμώνες. Το κλάδεμα των άκρων σε απόσταση τουλάχιστον 2 ποδιών από το έδαφος αυξάνει την κυκλοφορία του αέρα στη βάση του δέντρου και τα περιττώματα από το δέντρο εμποδίζουν την παρωδία των παγετώνων.

Καλλιέργεια Αβοκαντο συνταγες , Καλλιέργεια Αβοκαντο συνταγες

Καλλιέργεια Αβοκαντο συνταγες ,Καλλιέργεια Αβοκαντο συνταγες

Καλλιέργεια Αβοκαντο συνταγες Καλλιέργεια Αβοκαντο συνταγες

English