Ψεκασμός αβοκάντο κατά την ανθοφορία και καλλιέργεια

Ψεκασμός αβοκάντο στην ανθοφορία και καλλιέργεια

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΩΝ ΔΕΝΤΡΩΝ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΝΘΟΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ

Ανθοί Αβοκάντο - Ανθος λουλουδι αβοκάντου δέντρου ψεκασμος
Ανθοί Αβοκάντο – Ανθος λουλουδι αβοκάντου δέντρου ψεκασμος

Ψεκασμός αβοκάντο. Η άνθηση των δέντρων αβοκάντο στην μπορεί να συμβεί από τα τέλη του χειμώνα έως τις αρχές του καλοκαιριού, αλλά τα περισσότερα φρούτα που συλλέγονται αναπτύσσονται από λουλούδια που επικονιάζονται κατά τη διάρκεια δύο μηνών την άνοιξη. Η ανθοφορία της άνοιξης είναι στην πραγματικότητα ένας αγχωτικός χρόνος για ένα δέντρο αβοκάντο  επειδή τα λουλούδια απαιτούν πολλούς πόρους – σάκχαρα, άμυλο, νερό, θρεπτικά συστατικά – προκειμένου να μεγιστοποιηθεί το σύνολο των φρούτων.

Είναι σημαντικό να περπατήσετε μέσα από τις καλλιέργειες του αβοκάντο κατά την ανθοφορία της άνοιξης, προκειμένου να διασφαλίσετε ότι κάθε ανθίζοντας δέντρο αβοκάντο λαμβάνει επαρκές νερό και διατροφή. Η αξιολόγηση των δέντρων θα σας βοηθήσει επίσης να σημειώσετε τους χαμηλούς ρυθμούς άνθησης της ανθοφορίας, ώστε να μπορείτε να εντοπίσετε τις αιτίες και να σχεδιάσετε μπροστά για να αποφύγετε την επανάληψη της κακής ανθοφορίας.

Η ΠΙΟ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΗ ΑΙΤΙΑ ΚΑΚΗΣ ΑΝΘΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΑΒΟΚΑΝΤΟ – Ο ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ .

Σε αντίθεση με τα φυλλοβόλα οπωροφόρα δέντρα, τα αβοκάντο δεν πάνε ποτέ αδρανή, επομένως τα αβοκάντο έχουν τρεις ταυτόχρονους κύκλους ανάπτυξης. Αναπτύσσουν τα φρούτα του τρέχοντος έτους και παρέχουν θρεπτικά συστατικά και πόρους που ωριμάζουν τα φρούτα για συγκομιδή. Υποστηρίζουν τις ανάγκες του έτους δύο φρούτα που θα συγκομίζονται τον επόμενο χρόνο. Και παράγουν νέους βλαστούς και μπουμπούκια που θα παράγουν είτε βλαστικούς είτε ανθούς μπουμπούκια για τη συγκομιδή τριών ετών.

Επειδή χρειάζονται δύο χρόνια για να αναπτυχθεί ένα φρούτο αβοκάντο από το σπάσιμο των οφθαλμών έως την ωρίμανση, η ποσότητα των φρούτων που συγκομίζονται κατά το τρέχον έτος είναι αποτέλεσμα των σωρευτικών επιδράσεων του καιρού και της πολιτιστικής διαχείρισης τα δύο προηγούμενα χρόνια. Η ανθοφορία επηρεάζεται επίσης από γεγονότα των προηγούμενων ετών.

Τα δέντρα αβοκάντο έχουν επίσης την τάση να αναπτύσσουν εναλλακτικούς κύκλους  που οδηγούν σε συγκομιδές επί της σοδειάς (μεγάλη ποσότητα φρούτων) ακολουθούμενες από συγκομιδές εκτός καλλιέργειας (ελάχιστη ποσότητα φρούτων). Αυτός ο εναλλακτικός κύκλος  είναι η πιο κοινή αιτία κακής ανθοφορίας.

Ψεκασμός αβοκάντο

 

ψεκασμα αβοκαντο-ψεκασμοι- καλλιέργεια-ανθοφορια
ψεκασμα αβοκαντο-ψεκασμοι- καλλιέργεια-ανθοφορια

Σε ένα έτος καλλιέργειας, ένα δέντρο αβοκάντο είναι πιθανό να παράγει λιγότερους περιφερειακούς νέους βλαστούς, επειδή η πλειονότητα των πόρων του είναι αφιερωμένη στην υποστήριξη της μεγάλης ποσότητας φρούτων. Λιγότεροι νέοι βλαστοί ένα χρόνο σημαίνει λιγότερα φρούτα αβοκάντο τον επόμενο χρόνο, επειδή τα δέντρα αβοκάντο ανθίζουν μόνο, καρποφορούν και αποδίδουν καρπούς σε νέους περιφερειακούς βλαστούς. Κατά καιρούς, οι καλλιέργειες αβοκάντο ήταν αρκετά βαρύς για να προκαλέσουν δύο χρόνια κακής ανθοφορίας και αποδόσεων, με αποτέλεσμα μια μεγάλη καλλιέργεια τρίτου έτους, καθώς το δέντρο προσπαθεί να βρει την «ισορροπία» μεταξύ της ανάπτυξης, των φρούτων και της μελλοντικής ανθοφορίας. Ο ψεκασμός αβοκάντο με βιολογικά σκευάσματα βοηθούν σε αυτό

Για να μειωθεί η αρνητική επίδραση στην παραγωγή αβοκάντο, συνιστάται γενικά να ακολουθούνται δύο πρακτικές πολιτιστικής διαχείρισης αβοκάντο. Πρώτον, βεβαιωθείτε ότι τα δέντρα αβοκάντο έχουν τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για καλή ανθοφορία και αποδόσεις. Δεύτερον, βεβαιωθείτε ότι τα φύλλα του χειμώνα παραμένουν υγιή για όσο το δυνατόν περισσότερο σε όλη τη διάρκεια της ανθοφορίας και του καρπού.

Για να προσδιορίσετε τις ακριβείς ποσότητες και τους χρόνους εφαρμογής λιπασμάτων, πρέπει να παρακολουθείτε το άλσος σας, να σημειώσετε και να χρησιμοποιήσετε έναν ειδικό που θα πραγματοποιήσει δοκιμές εδάφους, φύλλων και νερού. Ο ειδικός θα καθορίσει ποσότητες με βάση το φορτίο φρούτων, το ιστορικό καλλιέργειας, τους κύκλους ανάπτυξης, τις δοκιμές εδάφους / φύλλων / νερού και τους υπάρχοντες κανονισμούς. Θυμηθείτε – το νερό άρδευσης περιέχει επίσης θρεπτικά συστατικά και αυτό πρέπει να συμπεριληφθεί στη στρατηγική άρδευσης και λιπάσματος. Οι εφαρμογές λιπασμάτων λίγο πριν από το σπάσιμο των μπουμπουκιών είναι κρίσιμες για την υγεία των φύλλων, την καλή παραγωγή ανθοφορίας και αβοκάντο, με ιδιαίτερη προσοχή στα ιχνοστοιχεία που ενδέχεται να είναι ελλιπή.

Καλλιέργεια Αβοκαντο συνταγες ψεκασμός αβοκάντο ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΝΘΟΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ, Καλλιέργεια Αβοκαντο συνταγες

Καλλιέργεια Αβοκαντο συνταγες ψεκασμός αβοκάντο ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΝΘΟΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ,Καλλιέργεια Αβοκαντο συνταγες

Καλλιέργεια Αβοκαντο συνταγες Ψεκασμός αβοκάντο στην ανθοφορία και καλλιέργειαΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΩΝ ΔΕΝΤΡΩΝ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΝΘΟΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ Καλλιέργεια Αβοκαντο συνταγες

English