Αβοκάντο ανθοφορία – ερμαφροδιτα άνθη Τύπου Α και τύπου Β

Το αξιοσημείωτο λουλούδι αβοκάντο”

Εισαγωγή
Η συμπεριφορά λουλουδιού αβοκάντο (Persea americana Mill.) Είναι αξιοσημείωτη στο ότι δεν υπάρχει τίποτα αρκετά παρόμοιο με αυτό που είναι γνωστό σε οποιοδήποτε άλλο φυτό. Το λουλούδι έχει τόσο θηλυκά όσο και αρσενικά όργανα, αλλά δεν λειτουργούν ταυτόχρονα. Κάθε λουλούδι είναι θηλυκό όταν ανοίγει για πρώτη φορά. Δηλαδή, το στίγμα του θα πάρει γύρη από άλλα λουλούδια αβοκάντο, αλλά οι στήμονες (αρσενικά όργανα) δεν ρίχνουν γύρη σε αυτό το πρώτο άνοιγμα.
Τα πέταλα και τα σέπαλα, που μοιάζουν με το αβοκάντο, προστατεύουν τα λεπτά όργανα του φύλου ενώ αναπτύσσονται. Τα νεκταρίνια και τα στρωματώδη εκκρίνουν το νέκταρ που προσελκύει τις μέλισσες. Για να αποκτήσετε ένα φρούτο αβοκάντο, μια μέλισσα (ή άλλο ιπτάμενο έντομο) πρέπει να μεταφέρει τη γύρη από ένα διαφορετικό λουλούδι στο στίγμα αυτού του πρώτου ανοίγματος λουλουδιού. Η σπέρμα από τη γύρη αναπτύσσεται κάτω από το λεπτό στυλ για να γονιμοποιήσει το θηλυκό αυγό μέσα στην ωοθήκη, που στη συνέχεια αναπτύσσεται στο ώριμο καρπό.
Η μοναδική ροή του αβοκάντο r
Το πρώτο ή το θηλυκό στάδιο παραμένει ανοικτό μόνο για 2 ή 3 ώρες. Το λουλούδι στη συνέχεια κλείνει και παραμένει κλειστό το υπόλοιπο της ημέρας και εκείνο το βράδυ. Την επόμενη μέρα ανοίγει ξανά. Αλλά τώρα το στίγμα δεν θα λαμβάνει πλέον γύρη. Αντ ‘αυτού, το λουλούδι τώρα ρίχνει τη γύρη. Δηλαδή, κάθε λουλούδι είναι θηλυκό στο πρώτο άνοιγμα του, το αρσενικό στο δεύτερο του. Αφού ανοιχτεί αρκετές ώρες τη δεύτερη μέρα, το λουλούδι κλείνει ξανά, αυτή τη φορά για πάντα. Εάν είχε γίνει με επιτυχία επικονιασμένο κατά το πρώτο άνοιγμα και αν υπάρχουν άλλες σωστές συνθήκες, θα εξελιχθεί σε ένα υπέροχο καρπό.
Το λουλούδι αβοκάντο
Κάντε κλικ για μεγάλη προβολή
Τα λουλούδια τύπου “A” και “B” της
φύσης έχουν δημιουργήσει διασταυρωμένη επικονίαση με αβοκάντο δημιουργώντας ποικιλίες δύο ειδών. Ο τύπος “Α” είναι θηλυκό το πρωί της πρώτης ημέρας και ο άνδρας το απόγευμα της δεύτερης ημέρας (όταν ο καιρός είναι ζεστός). Ο τύπος “Β” είναι ακριβώς το αντίθετο: τα λουλούδια του είναι θηλυκά το απόγευμα και τα αντρικά το επόμενο πρωί. Για ένα λουλούδι από κάθε ποικιλία, ο χρόνος θα είναι ως εξής:
Πρώτη μέρα
Δεύτερη μέρα
Τύπος λουλουδιού
Πρωί
Απόγευμα
Πρωί
Απόγευμα
“Ενα είδος
Θηλυκός
Αρσενικός
Τύπος “B”
Θηλυκός
Αρσενικός
Αλλά με εκατοντάδες λουλούδια που ανοίγουν και στα δύο στάδια μέρα με τη μέρα, η καθημερινή κατάσταση φαίνεται έτσι:
Τύπος λουλουδιού
Πρωί
Απόγευμα
“Ενα είδος
Θηλυκός
Αρσενικός
Τύπος “B”
Αρσενικός
Θηλυκός
Άνοιγμα και θερμοκρασία λουλουδιών
Οι δύο τύποι ανθοφορίας συμπεριφέρονται με ακρίβεια ρολογιού μόνο όταν η μέση θερμοκρασία (ελάχιστη νύχτα και μέγιστη μέρα) είναι πάνω από 70 βαθμούς F (21,1 C). Καθώς οι θερμοκρασίες πέφτουν, τα καθημερινά ανοίγματα καθυστερούν και γίνονται ακανόνιστα, έτσι ώστε ένα μόνο δέντρο να μπορεί να έχει λουλούδια και στις δύο θηλυκές και στα αρσενικά στάδια ταυτόχρονα. Αυτό βοηθά να εξηγήσουμε πόσο μεγάλα τεμάχια μιας μόνο ποικιλίας μερικές φορές θέτουν βαριές καλλιέργειες.
Όμως, καθώς η μέση θερμοκρασία πέφτει κάτω από περίπου 70 F, τα λουλούδια λειτουργούν λιγότερο καλά. Κάτω από περίπου 60 F (15,5 C), μπορεί να είναι μηδέν.

Βίντεο: Κύκλος άνθισης αβοκάντο
Βίντεο καταγραφή μιας ταινίας που δείχνει ένα λουλούδι αβοκάντο καθώς κυλάει από θηλυκό σε αρσενικό. Χωρίς ήχο. Γρήγορο βίντεο.

Τρέχουσα έρευνα
Επί του παρόντος βρίσκονται σε εξέλιξη προσπάθειες για να προσδιοριστεί εάν τα φυτά τύπου “A” και “B” με φυτά θα αυξήσουν την επικονίαση και την απόδοση. Για κάποια πρώιμα αποτελέσματα αυτής της μελέτης, βλ. ” Ανοκάδο Λουλούδια Βασικά “

Καλλιέργεια Αβοκαντο συνταγες Αβοκάντο ανθοφορία - ερμαφροδιτα άνθη Τύπου Α και τύπου Β, Καλλιέργεια Αβοκαντο συνταγες

Καλλιέργεια Αβοκαντο συνταγες Αβοκάντο ανθοφορία - ερμαφροδιτα άνθη Τύπου Α και τύπου Β,Καλλιέργεια Αβοκαντο συνταγες

Καλλιέργεια Αβοκαντο συνταγες Πληροφορίες για καλλιέργεια αβοκάντο και Αβοκάντο ανθοφορία - ερμαφροδιτα άνθη Τύπου Α και τύπου Β Καλλιέργεια Αβοκαντο συνταγες

English